Uutiset

Key Ensemble tekee syksyllä 2019 konserttiformaattiuudistuskokeilun, jossa aktuaalisiin ja globaaleihin ongelmateemoihin – kuten ilmastonmuutos, rasismi, polarisaatio ja syrjäytyminen – haetaan näkökulmia ja etsitään ratkaisuja kuoromusiikin keinoin.

Näissä foorumeissa traditionaaliset konserttielementit ja musiikki yhdistyvät kulloistakin aihetta käsittelevään ja alan asiantuntijoista koostuvaan paneelikeskusteluun, jossa myös yleisö osallistetaan ongelmaratkaisuun ja musiikkielämysten kokemiseen täysin uudella tavalla.

Teemat ovat:
– Ilmastonmuutos tulee, oletko valmis? (27.08.). Ruissalon telakka, Westin-sali

– Rakkauslaulujen puolesta vihapuhetta vastaan (03.09.), Pansion vastaanottokeskus

– Idän ja lännen tiet (29.10.), Turun VPK:n talo

– Kolikon kääntöpuolella – syvällä ja poikittain (05.11.), TYKS:n T-sairaalan aula

Liput 20€/15€ ja sarjalippu 50€.

 

Ilmastonmuutoksen torjumisen ja parkkipaikkojen vähäisyyden vuoksi kannustamme yleisöä saapumaan konsertteihin julkisilla kulkuneuvoilla!

Kamarikuoro Key Ensemble sai suorastaan huikean vastaanoton kesäkuisella kiertueellaan eri puolilla Kiinaa. Kiinalaisen agentuurin järjestämään 16 päiväiseen kiertueeseen mahtui 12 konserttia kahdessatoista eri kaupungissa. Kiertue alkoi kesäkuun alussa Kantonista ja päättyi juhannuksen alla Shanghaihin. Reilut 5000 matkakilometriä sisältänyt Northern Highlights & Baltic Choral Classics -kiertue tavoitti lähes 10 000 kuulijaa ja konserttien menestys yllätti myös paikalliset järjestäjät. Kiertueen konsertit johti vuoden 2019 Aboa -stipendillä palkittu Key Ensemblen taiteellinen johtaja Teemu Honkanen.

– Kiinalaisyleisön innostunut vastaanotto ja aito kiinnostus skandinaavista kuoromusiikkia kohtaan yllätti meidät todella positiivisesti. Ja paikoin riehakkaaksikin yltynyt fanikulttuuri oli suorastaan jopa häkellytävää. En muista kokeneeni aiemmin mitään vastaavaa, kertoo Honkanen, joka iloitsi myös matkan varrelle osuneista upeista konserttitaloista.

– Levyjämme myytiin ennätystahtia ja Honkasella taisi olla välillä kädet krampissa nimikirjoitusten antamisesta, kuoron toiminnanjohtaja Janne Merisaari nauraa paljastaen samalla, että neuvottelut uudesta kiertueesta on jo aloitettu.

Seuraavaksi Key Ensemble keskittyy kuitenkin konserttiformaattiuudistuksensa käynnistämiseen kotikaupungissaan Turussa. Ajankohtaisiin aiheisiin musisoinnin ja keskustelun avulla kantaa ottava, Laulun mahti- konserttisarja starttaa Ruissalon Tapahtumatelakan Westin-salissa tiistaina 27. elokuuta teemanaan ilmastonmuutos. Sarjan muita teemoja ovat muun muassa rasismi, syrjäytyminen ja polarisaatio.

Key Ensemble on kutsuttu kesäkuussa konsertoimaan Kiinaan. Pitkällä 16-päiväisellä kiertueella 05.–20.06.2019 tulee olemaan 12 konserttia eri puolilla Etelä-Kiinaa – viimeinen Shanghaissa. Matkaan lähtee 16 laulajan kokoonpano.

Kiertueen konserttiohjelmistot koostuvat lähinnä skandinaavisista ja baltialaisista a cappella -klassikoista. Mukana on suomalaisista säveltäjistä mm. SibeliustaRautavaaraaBergmania ja Mäntyjärveä sekä tietysti runsaasti Key Ensemblen kotisäveltäjän Mikko Heiniön musiikkia.

Tiistaina 28.05. Key Ensemble pitää läksiäiskonsertin Turun VPK-talossa, jossa kuullaan myös kiertueohjelmassa olevaa kiinalaista musiikkia.