Uutiset

Key Ensemble on kutsuttu jälleen konsertoimaan Kauniaisiin. Kuoro on esiintynyt festivaalilla viimeksi 2015 Tanssiteatteri ERI:n kanssa, Mikko Heiniön teoksella Ilta.

Tämänvuotinen ohjelma houkuttelee esiin merkillisiä otuksia ja ihmeellistä kauneutta. Esityksen jälkeen on tarpeen palauttaa mielensä tähän aikaan ja paikkaan!

Lue tarkemmat esiintyjä- ja ohjelmatiedot tästä linkistä.

Vallaton taiteenkumous avaa turkulaisten taiteentekijöiden yhteisen syyskauden 30. elokuuta Linnateatterin uusissa tiloissa Dominossa, Puutarhakadulla. Turun laadukas ja monimuotoinen kulttuurikenttä tarjoaa ainutlaatuisia taidemaistiaisia kaikille kaupunkilaisille. Yleisöllä on illan aikana mahdollisuus tutustua syksyn laajaan kulttuuritarjontaan sekä nauttia rennosta ja iloisesta tunnelmasta yhdessä taiteentekijöiden kanssa.

Turkulaiset teatterit, orkesterit ja muut taiteentekijät esittävät Linnateatterin Domino -salissa tulevan syksyn ”parhaat palat” non-stoppina. Vallaton taiteenkumous esittelee illan aikana kuvataiteilijoiden installaatioita, nukketeatterinukkeja, sanataidetta sekä mahdollisuuden tutustua tanssin, teatterin, nukketeatterin, musiikin, kuvataiteen ja kirjallisuuden tarjontaan. Lisäksi auditorion valkokankaalla pyörii valikoima lyhytelokuvia, ja Linnateatterin aulatilassa kuullaan elävää jazz- ja barokkimusiikkia. Yleisö voi ostaa tapahtumassa ennakkolippuja syksyn tapahtumiin ja hankkia vaikkapa kirjoja, sarjakuvia ja grafiikan teoksia. Linnateatterin Domino-ravintola on auki tilaisuuden ajan, ja siellä voi nauttia lasillisen tai kaksi.

Tapahtuman järjestää kulttuuritoimijoiden tuore koalitio Taidekahvit -verkosto, joka koostuu Turun kaupungin kulttuurilautakunnan sopimuskumppaneista. Verkoston tarkoituksena on tuoda taide näkyväksi sekä nostaa paikallisten kulttuurialan ammattilaisten asema yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vallaton taiteenkumous -iltatapahtumaa edeltää aamupäivällä seminaari, jossa kulttuurintekijät ja kaupungin päättäjät kohtaavat. Seminaari ei ole yleisölle avoin.

Tervetuloa ainutlaatuiseen, maksuttomaan iltatapahtumaan klo 16-21 Linnateatteriin

Linnateatteri, Domino. Puutarhakatu 8

Torstaina 30.8.2018 klo 16-21. Vapaa pääsy!

 

Key Ensemble esittää yhdessä Suomalaisen barokkiorkesterin ja solistien kanssa Henry Purcellin rakastetun barokkioopperan Dido & Aeneas. Se esitettiin tiettävästi ensimmäistä kertaa keväällä 1689. Oopperan tarina perustuu Vergiliuksen eepokseen, jossa rakkaudettomuuteen vannoutuneen Karthagon kuningattaren Didon luokse saapuu nuori troijalainen prinssi Aeneas. Dido rakastuu varautuneisuudestaan huolimatta Aeneakseen, mutta tarina ei lopu onnellisesti. Draamaa eteenpäin kuljettamassa ovat paha noita, hänen apulaisensa ja salskeat merimiehet

Oopperan johtaa Justin Doyle ja solisteina kuullaan Key Ensemblen omien solistien lisäksi sopraano Tuuli Lindeberg (Dido), sopraano Kajsa Dahlbäck (Belinda) ja tenori Juho Punkeri (Aeneas).

Konsertit ovat perjantaina 27.4.2018 klo 19.00 ja sunnuntaina 29.4.2018 klo 18.00.

Lisätietoa ja liput, myös järjestäjän kotisivuilla.