Aapine-levy ilmestynyt!

Ahkerana levyttäjänä tunnettu ja tämän hetken kenties kiinnostavin kamarikuoro Key Ensemble on julkaissut kuudennen levynsä. Uusi levy sisältää kapellimestari-professori Atso Almilan säveltämän teoksen Aapine, joka perustuu Heli Laaksosen vuonna 2013 julkaistun Aapine-runokirjan teksteihin. Laaksosen lounaissuomen murteelle kirjoittamat aakkosrunot ovat muuntuneet Almilan käsittelyssä hauskoiksi ja ennakkoluulottomiksi a cappella –lauluiksi, jotka esitetään levyllä kirjain kerrallaan A:sta Ö:hön. Key Ensemblen lisäksi levyllä laulaa Espoolainen Tapiolan kuoro, joka on esittänyt Aapista yhdessä Key Ensemblen kanssa mm. Kultarannan puistokonsertissa Naantalin Musiikkijuhlilla kesällä 2016.

En nyt juuri muista meillä olleen milloinkaan aiemmin levytyksissä näin hauskaa – olkoonkin, että olemme tietysti levyttäneet enimmäkseen nk. vakavaa musiikkia. Toivon, että uusi levy löytää tiensä mahdollisimman monen eri-ikäisen kuulijan cd-soittimeen ja laulajien tekemisen riemu sekä hyväntuulisuus tarttuvat siitä myös kuuntelijoihin!”, kertoo Key Ensemblen taiteellinen johtaja ja levyllä kokoonpanoa johtava Teemu Honkanen.

Aapine-levy on äänitetty Riihimäen varuskuntakirkossa 14.-15.1.2017 ja sen on tuottanut turkulainen levy-yhtiö Alba.

Levyä voi tilata hintaan 20€ + mahdolliset postituskulut sähköpostitse osoitteesta ja sitä myydään myös kuoron konserttien yhteydessä.

Ylen uutisen aiheesta voit lukea täältä.

Helsingin Sanomien arvostelun voit lukea täältä.