Nyheter

 

Key Ensemble har blivit inbjuden på en konsertturné till Kina i juni 2019.  Tolv konserter kommer att ges runt Sydkina under den sexton dagar långa turnén från den 5 juni till den 20 juni – sista konserten i Shanghai. Sammanlagt 16 sångare kommer att åka med.

Turnéns olika konsertprogram består mestadels av skandinaviska och baltiska a cappella-klassiker. Det framförs musik bland annat av Sibelius, Rautavaara, Bergman och Mäntyjärvi, och naturligtvis verk av körens huskompositör Mikko Heiniö.

På tisdagen den 28 maj kommer Key Ensemble att ge en avskedskonsert inför resan på FBK-huset i Åbo. På konserten framförs också kinesisk music, som är en del av turnéns konsertprogram.

Sergej Rachmaninovs monumentala Vigilia har hört till Key Ensembles repertoar nästan under hela körens verksamhetstid. I år fortsätter traditionen i Kalevakyrkan i Tammerfors.

Kören har också spelat in Vigilia, och albumet valdes 2014 till årets körskiva i Finland. Också den brittiska tidningen Gramophone har i sin recension omnämnt körens skivinspelning som en av de bästa.

Kom och lyssna på hur Key Ensembles tolkning av denna körklassiker låter i Tammerfors!

Solister: mezzosopran Kristina Raudanen och tenor Teemu Mustonen. Dirigent: Teemu Honkanen.

 

Teemu Honkanen (foto: Kai Kuusisto)

Key Ensembles konstnärliga ledare Teemu Honkanen har fått Åbo stadens ABOA-stipendium på drygt 20 000 euro. Honkanen fick stipendiet med motiveringen att han under en lång tid utvecklat musikfältet i Åbo. Han har modigt prövat på nya sätt att arbeta och han tar på ett förtjänstfullt sätt tag i aktuella teman i sin konstutuövning.