Kamarikuoro Key Ensemblen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Jutta Seppinen

Turkulaisen kamarikuoro Key Ensemblen uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu Jutta Seppinen. Asiasta päätti kuoron hallitus yksimielisesti. Tehtävässään Seppinen aloitti 01.08.2022.

Seppinen on yksi Suomen klassisen musiikin monitaitureista. Hän on kapellimestari, laulaja ja pitkän uran tehnyt kuoronjohtaja, joka tunnetaan muun muassa monitaideryhmä CHANGEnsemblen perustajana sekä Akademiska damkören Lyranin pitkäaikaisena johtajana.

– Kutsuimme haastateltavaksi kuusi maamme eturivin kuoronjohtajaa, joista iloksemme kaikki olivat kiinnostuneita tehtävästä, valottaa valinnan taustoja Key Ensemblen puheenjohtaja Maria Utriainen.

– Vaikka emme luonnollisestikaan pystyneet tarjoamaan pysyvämpää pestiä kuin yhdelle, meille on ollut suuri ilo saada toteuttaa kokonainen konserttiperiodi jokaisen tehtävään harkitun kanssa. Toivomme, että yhteistyötä on kaikkien kanssa myös jatkossa, Utriainen jatkaa.

Key Ensemblen vuosi on alkanut suurten muutosten keskellä. Kuoro on toiminut alkuvuoden 2022 ilman taiteellista johtajaa virkaa pitkään hoitaneen Teemu Honkasen jätettyä tehtävänsä vuoden vaihteessa. Lisäksi omasta harjoitustilasta Barkerin historiallisessa tehdasmiljöössä jouduttiin luopumaan uudistustöiden vuoksi helmikuussa.

– Olemme nyt monella tapaa uuden edessä. Minulla on vankka usko siihen, että Seppisen johdolla Key pystyy terävöittämään suuntansa maamme kuorokentällä, yhdistyksen toiminnanjohtaja Janne Merisaari iloitsee.

– Seppinen tuntuu pursuavan mielettömiä taiteellisia ideoita, mutta selkeästi hänellä on myös harkitseva puolensa, jota tarvitaankin laivamme luotsaamisessa kohti vakiintuneempaa ammattimaista toimintaa, Merisaari pohtii.

Seppinen itse odottaa jo innolla alkavaa tehtäväänsä.

– Otan ilolla vastaan tämän erittäin inspiroivan työtehtävän. Key Ensemble on upea instrumentti ja uskon, että yhteistyömme tulee synnyttämään paljon uutta ja kiinnostavaa taidetta. Olen hyvin motivoitunut kehittämään kuoroa kohti täysammattilaisuutta ja johdattamaan heidät uusille vielä tuntemattomille musiikillisille poluille. Key Ensemble on kuoro, jonka mahdollisuudet ovat valtavat ja olen otettu, että juuri minulle on annettu mandaatti johdattaa Key osaksi niin kotimaista kuin kansainvälistäkin ammattikuorokenttää.