Uutiset

Key Ensemble ja Suomalainen barokkiorkesteri  yhdistävät jälleen voimansa – tällä kertaa korkeuksiin kurkottavan konserttiohjelman parissa. Vanha ja uusi musiikki lomittuvat, ja illan aikana kuullaan sekä a cappellaa, kamarimusiikkia että kuoro-orkesteri-teoksia.

Konsertin pääteoksena soi Johann Sebastian Bachin säkenöivä Magnificat (Marian kiitosvirsi), jonka musiikissa vuorottelevat juhlallinen riemukkuus ja nöyrä pehmeys, kun värikkäissä kuoro- ja solistiosissa sukelletaan Neitsyt Marian mielenmaisemaan.

Lisäksi konsertissa kuullaan toinenkin versio tästä  kautta aikojen eräästä kaikkein sävelletyimmästä Luukkaan evankeliumin tekstistä. Se on italialaisen nunnan ja säveltäjän Isabella Leonardan (1620–1704) käsialaa, joka on viime aikoina herättänyt kasvavaa kiinnostusta erityisesti vanhan musiikin harrastajien keskuudessa. Leonardan tuotantoon kuuluu yli 200 teosta, erityisesti hengellistä laulumusiikkia ja jousisonaatteja.

Konsertin kaksi 1900-luvun musiikin klassikkoa – Arvo Pärtin Fratres ja György Ligetin Lux Aeterna henkivät ikiaikaista jylhyyttä. Fratres on varhainen kivijalka Pärtille ominaisessa hiljaisuuteen kurottautuvassa tyylissä. Ja tyylillinen avaus oli aikanaan myös Ligetin kosminen Lux Aeterna, jossa häne esittelee omintakeista ”mikropolyfoniaansa”, jossa äänet haarautuvat niin moniksi säikeiksi, että syntyy eräänlainen tähtisumupilvi.

Konsertti kuullaan sekä Helsingin musiikkitalossa (27.02.) että Turun tuomiokirkossa (28.02.)

Joulunalusaika on perinteisesti ollut kuorotoiminnan tärkeintä sesonkia, mutta tänä vuonna sattuneesta syystä niin ei valitettavasti ole. Ei tunnelmallisia joulukonsertteja, ei mielihyvää tuovaa yhteislaulua – ei enää edes mahdollisuutta tuottaa striimattuja elämyksiä yleisölle.

Ilman konserttien tuomia lipputuloja kuorojen talous on myös äärimmäisellä koetuksella ja sillä on vaikutukset pitkälle tulevaisuuteen.

Yleisöllä ja musiikin ystävillä on kuitenkin mahdollisuus auttaa meitä pahimman ahdingon yli. Ostamalla ja kuuntelemalla levyn, kannatat ja kustannat osaltasi toimintaamme.

Kaikki Key Ensemblen levyt nyt verkkokaupastamme kotiin lähetettynä vain 10€/kpl. Muista myös konserttilippulahjakorttimme ensi vuoden konsertteihin!

Nöyrä kiitos tuestasi ja lämmintä joulumieltä etänä kuunteluelämyksen välityksellä!