Uutiset

Naantalin musiikkijuhlien vakiovieras Key Ensemble esiintyy tänä vuonna festivaalin avajaiskonsertissa, jonka ohjelmisto on perinteisesti koostunut festivaalin järjestysnumeron mukaisilla opusnumeroilla varustetuista sävellyksistä. Tämänvuotinen festivaali on järjestyksessään jo 41.

Kyseisellä opusnumerolla varustettuja klassisia kuoroteoksia löytyy useampiakin, mutta niistä valikoitui konsertin ohjelmistoon tällä kertaa Felix Mendelssohnin Kuusi kuorolaulua. Lisäksi konsertin ohjelmassa kuullaan Luigi Boccherinin Jousikvintetto Es-duuri ja Camille Saint-Saënsin Pianokvartetto B-duuri sekä Jean Sibeliuksen Kyllikki-sarja pianolle.

Naantalin kirkossa ti 02.06. klo 19.00 pidettävän konsertin kaikki esiintyjät ovat tuttuja Naantalin kävijöitä. Key Ensembleä johtaa Teemu Honkanen.

 

Suomen Kuoronjohtajayhdistys on valinnut Vuoden 2020 kuoronjohtajaksi Key Ensemblen taiteellisen johtajan Teemu Honkasen.

Valinnan suorittanut raati katsoo Honkasen edistäneen merkittävästi koko Suomen kuoroelämää ammattimaisesti korkeatasoisia konsertteja ja levyjä tuottavan kamarikuoro Key Ensemblen taiteellisena johtajana. Honkasen johdolla Key Ensemble on mm. voittanut Let the Peoples Sing -kilpailun ensimmäisen palkinnon vuonna 2013 sekä amerikkalaisen Contemporary A Cappella Recording Award -palkinnon kahdesti vuosina 2012 ja 2014. Myös Suomessa kuoron levytykset on palkittu Vuoden kuorolevy -palkinnolla vuosina 2011, 2014 ja 2015.

Honkanen on tehnyt urallaan äärimmäisen hienoa ja tasosta tinkimätöntä työtä suomalaisen ammattikuorotoiminnan kehittämiseksi. Hän on myös tuonut uusia ideoita kuorokonserttien kirjoon, mm. aktuaalisiin ja globaaleihin aiheisiin pureutuvia foorumeita, joissa perinteiset konserttielementit yhdistyvät asiantuntijoista koostuvan paneelin keskusteluun.

Suomen Kuoronjohtajayhdistys ry. (SKJ) on vuonna 1992 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on lisätä kuoronjohtajien sekä kuorojen välistä vuorovaikutusta ja kohottaa kuorojen ja kuoronjohtajien julkista statusta.