Kamarikuoro Key Ensemblen taiteellinen johtaja Jutta Seppinen

Jutta Seppinen on yksi Suomen klassisen musiikin monitaitureista. Hän on kapellimestari, laulaja ja pitkän uran tehnyt kuoronjohtaja. Seppinen on suorittanut Sibelius-Akatemiasta kaksi musiikin maisterin tutkintoa (2008 ja 2016), joihin kuuluvat erinomaisin arvosanoin tehdyt sekä laulun että orkesterinjohdon loppututkinnot. Keväällä 2018 Taideyliopisto valitsi Seppisen Sibelius- Akatemian
prima maisteriksi.

Seppinen debytoi kapellimestarina Tampere Filharmonian kanssa syksyllä 2014. Tämän jälkeen hän on johtanut suurta osaa maamme orkestereista mukaan lukien Suomen eturivin orkestereita kuten Helsingin Kaupunginorkesteri ja Turun Filharmoninen Orkesteri. Hän on myös toiminut apulaiskapellimestarina Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä Suomen Kansallisoopperassa.

Seppinen on monitaideryhmä CHANGEnsemblen perustaja ja taiteellinen johtaja. CHANGEnsemble hakeutuu taiteen ääreen, jolla on sanottavaa ja merkitystä.

Seppinen on myös pitkänlinjan kuoronjohtaja. Hän on tullut tunnetuksi ennakkoluulottomilla ohjelmistokokonaisuuksillaan sekä perinteisen konserttikonseptin ravistelijana. Vuodesta 2009
Seppinen on toiminut Akademiska damkören Lyranin taiteellisena johtajana. Tämän tehtävän hän jättää jouluna 2022.

Seppinen aloitti Kamarikuoro Key Ensemblen taiteellisena johtajana elokuussa 2022.

Laulajana mezzosopraano Jutta Seppinen on keskittynyt erityisesti modernin musiikin esittämiseen. Hän on kiinnostunut vahvistetusta ja kokeellisesta äänitaiteesta, jota voi yhdistää myös kapellimestarin rooliin. Seppinen on kantaesittänyt lukuisia hänelle kirjoitettuja teoksia ja hän on työskennellyt useiden säveltäjien ja yhtyeiden kanssa. Vuonna 2020 Seppiseltä ilmestyi soololevy, jossa hän esittää Heinz-Juhani Hofmannin Seppiselle kirjoittaman monologioopperan Ihmissydän.

kuva: Cata Portin