Laulun mahti I: ‘Ilmastomuutos tulee, oletko valmis’

Key Ensemble tekee syksyllä 2019 konserttiformaattiuudistuskokeilun, jossa aktuaalisiin ja globaaleihin ongelmateemoihin – kuten ilmastonmuutos, rasismi, syrjäytyminen ja polarisaatio – haetaan näkökulmia ja etsitään ratkaisuja kuoromusiikin keinoin. Näissä foorumeissa traditionaaliset konserttielementit ja musiikki yhdistyvät kulloistakin aihetta käsittelevään ja alan asiantuntijoista koostuvaan paneelikeskusteluun, johon myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

Lue konsertin tarkempi kuvaus tästä

Ilmastomuutos on jo käynnissä, mutta miten suhtaudumme siihen? Voidaanko kiihtyvää muutostahtia hillitä – tai haluammeko edes sitä? Miten muutokset vaikuttavat meihin tai tuleviin sukupolviin? Kysymyksiä on lukematon määrä, mutta vastausvaihtoehtojakin on jo mietitty.

Key Ensemble herättää teemaan sopivilla musiikkivalinnoillaan uusia kysymyksiä, provosoi ja ärsyttää, mutta myös rauhoittaa ja lohduttaa ilmastoahdistuksessa. Panelisteina ja ilmastomuutokseen perehtyneinä asiantuntijoina esiintyvät Turun yliopiston maantieteen professori Jukka Käyhkö, eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä sekä Turun nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja ja ilmastoaktivisti Mette Hämeenaho. Foorumit johtaa Teemu Honkanen.

Ti 27.8.2019 klo 19
Westin-sali, Ruissalon tapahtumatelakka (Hevoskarintie 23, 20100 Turku)