Laulun mahti III: ‘Idän ja lännen tiet’

Nykyisellä geopoliittisella idällä ja lännellä on molemmilla jälleen vahvasti personoidut kasvot, mutta mitä oikeasti ajatellaan naamareiden takana, ja mihin siellä loppujen lopuksi pyritään? Mitä meille uutisoidaan tai mistä erottaa todellisen ja valeuutisen? Läntisimmässä lännessä kylvetään eripuraa omaan maanosamme oman edun tavoittelun nimissä. Itäisin itä ideologioineen tuntuu omassa lintukodossamme vielä kenties kaukaiselta, mutta lähestyy kiihtyvällä vauhdilla. Uhkaavasti vai syli avoinna? Pitääkö olla huolissaan vai pelottaako tuntematon?

Lue konsertin tarkempi kuvaus tästä

Molemmissa ilmansuunnissa musiikkia on käytetty politiikan välineenä ikiajat. Tarve on luonut tilaajilleen mahtipontista musiikkia, mutta se on puhutellut kuulijoita toisinaan myös vastarintaliikkeiden ja jalkoihin jääneiden äänellä. Key Ensemble esittelee idän ja lännen politiikan asiantuntijoiden paneelikeskustelun lomassa mielenkiintoista a cappella –aarteistoa niin Bysantista kuin Amerikastakin. Eikä huomiotta jää Kiinakaan, jonne kuoro teki laajan kiertueen kesäkuussa 2019.

Foorumin panelisteina toimivat Pohjois-Amerikan tutkimuksen, John-Morton keskuksen johtaja, professori Benita Heiskanen, Ylen ulkomaankirjeenvaihtaja Marjo Näkki sekä Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen professori Lauri Paltemaa.

Teemu Honkanen, johtaja

Ti 29.10.2019 klo 19
Turun VPK:n talo (Eskelinkatu 5, 20100 Turku)