Tidigare konserter 2020

Sön. 29.11.2020 kl. 16

Restaurangen Kartanoravintola i Vanhalinna, Lundo (Vanha Härkätie 111, 21410 Vanhalinna)

HERRGÅRDSKONSERT: PÅ VÄG TILL BETLEHEM

 

Julen är ljusets högtid som efter den allt mörkare hösten hägrar mitt i kalla vintern. I den här julkonserten närmar vi oss väntan på julen från olika synvinklar – liksom var och en av oss har sitt eget sätt att förbereda sig för julen. Någon går helt upp i olika julpyssel och -förberedelser, en annan strävar till att stilla sig och tömma sinnet på allt onödigt, medan en tredje lyssnar på
julsånger för att hitta den rätta stämningen. Alla är ändå på väg åt samma håll – vi är på väg till Betlehem, till julen.
Väntan på julen har beskrivits i musiken på många olika sätt under olika tider. I vår konsert finns allt från medeltida melodier, via renässansstycken och verk från den romantiska eran fram till alldeles färska sångarrangemang. Med dessa toner vill vi slå följe med åhörarna en bit på vägen i väntan på julens fest och frid.
Musikledning: Timo Lehtovaara

 

Fre. 13.11.2020 kl. 19

Åbo Gamla Rådhuset (Gamla Stortorget 5, 20500 Åbo)

HERRGÅRDSKONSERT: SAIMA & AALE

Scenisk sångkavalkad för 9 damröster, piano och soloinstrument.

 

Sex fiktiva episoder från två i Helsingfors på 1920-1930-talet skolgångna och år 1913 födda diktares värld. Källmaterialet för verket utgörs av Saima Harmajas och Aale Tynnis dikter, Harmajas dagbok och flera olika personhistoriker.

Artister: Katariina Kauniskangas, Hanna Lammi, Katriina Lähdetie, Kaisa Pönkä, Kristina Raudanen, Eeva Rinne, Maikki Säikkä, Anni Susi och Wilhelmína Tómasdóttir


Komposition och musikledning: Säde Bartling
Koreograf: Alexander Vovk
Regissör/koreograf: Kristina Raudanen

 

Mon 12.10.2020 kl. 18
Åbo Stadsteater, (Östra strandvägen 14, 20800 Åbo)

Aleksis Kivi -kerhon 75-vuotisjuhla

Musik av Säde Bartling, Einojuhani Rautavaara, Mikko Heiniö

Key Ensemble
Teemu Honkanen, dirigent

 

Sön 20.09.2020 kl. 18.30
Festsalen i SFV-huset G18, (Georgsgatan 18, 00120 Helsingfors)

Songs from Aniara

Missade du Aniara: fragments of time and space som under 2019 spelades i USA, Holland och på Finlands nationalopera? I september kan du (åter)uppleva verket genom en konsertversion av Klockriketeaterns och The Crossings storverk, med Robert Maggios vackra musik till Dan Henrikssons libretto – efter Harry Martinsons rymdepos.

I konserten medverkar kammarkören Key Ensemble under ledning av Teemu Honkanen, med Aniara Band Helsinki, samt skådespelarna Matti Raita och Carl Alm. Scenografen Joonas Tikkanens fantastitriggande videoprojektioner speglar den kosmiska ensamheten.

 

Lör 29.08.2020 kl. 18.00
Puolala skola, Festsal, (Trädgårdsgatan 5, 20100 Åbo)

Herrgårdskonsert: Nightingales

Key Ensembles herrgårdskonsert klingar denna gång i Puolalabackens park (Trädgårdsgatan 5). På konserten får publiken höra italiensk renässansmusik och engelsk senromantik framförd av en liten ensemble. Sångtexterna handlar om både naturen och om mänsklig längtan.
Musik av bl.a. Giaches De Wert, Benedetto Pallavicino, Ralph Vaughan Williams och Gerald Finzi ingår i konsertprogrammet.
Konserten strömmas till nätet.

Key Ensemble:
Pekka Alonen
Mats Lillhannus
Teemu Mustonen
Jaana Nurmi
Kristina Raudanen
Maikki Säikkä