Tulevat konsertit

Ti 29.10.2019 klo 19

Turun VPK:n talo (Eskelinkatu 5, 20100 Turku)

Laulun mahti III
”Idän ja lännen tiet”

Nykyisellä geopoliittisella idällä ja lännellä on molemmilla jälleen vahvasti personoidut kasvot, mutta mitä oikeasti ajatellaan naamareiden takana, ja mihin siellä loppujen lopuksi pyritään? Mitä meille uutisoidaan tai mistä erottaa todellisen ja valeuutisen? Läntisimmässä lännessä kylvetään eripuraa omaan maanosamme oman edun tavoittelun nimissä. Itäisin itä ideologioineen tuntuu omassa lintukodossamme vielä kenties kaukaiselta, mutta lähestyy kiihtyvällä vauhdilla. Uhkaavasti vai syli avoinna? Pitääkö olla huolissaan vai pelottaako tuntematon?

Molemmissa ilmansuunnissa musiikkia on käytetty politiikan välineenä ikiajat. Tarve on luonut tilaajilleen mahtipontista musiikkia, mutta se on puhutellut kuulijoita toisinaan myös vastarintaliikkeiden ja jalkoihin jääneiden äänellä. Key Ensemble esittelee idän ja lännen politiikan asiantuntijoiden paneelikeskustelun lomassa mielenkiintoista  a cappella –aarteistoa niin Bysantista kuin Amerikastakin. Eikä huomiotta jää Kiinakaan, jonne kuoro teki laajan kiertueen kesäkuussa 2019.

Liput myynnissä nyt verkkokaupassamme!

20/15€

 

Ti 5.11.2019 klo 19

TYKS:n T-sairaala (Hämeentie 11, 20521 Turku)

Laulun mahti IV
”Kolikon kääntöpuolella – syvällä ja poikittain”

Katso ympärillesi ja  mieti hetki polarisaatiota; näet pian kahtiajakautumista ja vastakkainasettelua aivan kaikkialla ja miltei kaikessa. Ehkei se ole koko totuus, mutta kumpaan päähän janaa itse asetat itsesi ajatellessasi esimerkiksi rikkautta tai köyhyyttä, sivistymättömyyttä tai sivistystä? Voiko ääripäistä ajautua vielä kauemmaksi ja syrjäytyä? Voiko tämä syrjäytyminen tapahtua jopa janan keskellä, tapahtumien keskipisteessä? Voiko aamun ruuhkabussissa vieressäsi istuva älypuhelimeensa sulkeutunut teinipoika olla jo syrjäytynyt eikä mitään ole tehtävissä, vaikka hän on kosketusetäisyydellä itsestäsi?

Tässä foorumissa Key Ensemble tutkistelee musiikissaan mielen maailmoja, esittelee esimerkkejä polarisaatiosta ja kannustaa itse kutakin omilla valinnoillaan ehkäisemään syrjäytymistä. Panelistina tässä foorumissa esiintyy mm. Turun piispa Kaarlo Kalliala.

Liput myynnissä nyt verkkokaupassamme!

20/15€