Menneet konsertit 2019

Ti 3.9.2019 klo 19

Pansion vastaanottokeskus (Metallikatu 6 C, 20240 Turku)

LAULUN MAHTI II
”RAKKAUSLAULUJEN PUOLESTA, VIHAPUHETTA VASTAAN”

Sosiaalisessa mediassa on helppo huudella hävyttömyyksiä, provosoida ja provosoitua. Kun tuohtumus ei enää mahdu sähköiseen muotoon tai oma paha olokaan sisimpään ja delete-nappulakin on jumissa, kaivetaan esiin kättä pidempää ja astutaan kadulle… Voiko musiikki hillitä voimakkaimpia  negatiivisia tunteita ja kääntää ne jopa positiivisiksi? Ainakin kerran vallankumous on historian saatossa toteutettu todistettavasti laulaen. Voisiko laulun mahdin valjastaa  taiteen ja tieteen yhteistyöllä helppokäyttöiseksi jokamiesluokan rauhanrakennustyökaluksi…

Paneelikeskustelijoina toimivat kaupunginvaltuutettu ja monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja, kotouttamisasiantuntija Muhiz Azizi, turvapaikka-asioissa aktiivisena tunnetun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, rovasti Jouni Lehikoinen sekä sosiaalityön emeritusprofessori Leo Nyqvist. Musiikkia ja puhettaa johtaa tuttuun tapaan Teemu Honkanen.

Ti 27.8.2019 klo 19

Westin-sali, Ruissalon tapahtumatelakka (Hevoskarintie 23, 20100 Turku)

LAULUN MAHTI I
”ILMASTONMUUTOS TULEE, OLETKO VALMIS?”

Key Ensemble tekee syksyllä 2019 konserttiformaattiuudistuskokeilun, jossa aktuaalisiin ja globaaleihin ongelmateemoihin – kuten ilmastonmuutos, rasismi, syrjäytyminen ja polarisaatio – haetaan näkökulmia ja etsitään ratkaisuja kuoromusiikin keinoin. Näissä foorumeissa traditionaaliset konserttielementit ja musiikki yhdistyvät kulloistakin aihetta käsittelevään ja alan asiantuntijoista koostuvaan paneelikeskusteluun, johon myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

Ilmastomuutos on jo käynnissä, mutta miten suhtaudumme siihen? Voidaanko kiihtyvää muutostahtia hillitä – tai haluammeko edes sitä? Miten muutokset vaikuttavat meihin tai tuleviin sukupolviin? Kysymyksiä on lukematon määrä, mutta vastausvaihtoehtojakin on jo mietitty.

Key Ensemble herättää teemaan sopivilla musiikkivalinnoillaan uusia kysymyksiä, provosoi ja ärsyttää, mutta myös rauhoittaa ja lohduttaa ilmastoahdistuksessa. Panelisteina ja  ilmastomuutokseen perehtyneinä asiantuntijoina esiintyvät Turun yliopiston maantieteen professori Jukka Käyhkö, eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä sekä Turun nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja ja ilmastoaktivisti Mette Hämeenaho. Foorumit johtaaTeemu Honkanen.

Ti 28.5.2019 klo 19

Turun VPK:n talo (Eskelinkatu 5, 20100 Turku)

BALTIC CHORAL CLASSICS & SCANDINAVIAN A CAPPELLA HIGHLIGHTS

Kamarikuoro Key Ensemble on kutsuttu konserttikiertueelle Kiinaan. Läksiäiskonsertin matkaohjelmakooste muodostuu Key Ensemblen kantaohjelmistossa olevista skandinaavisista ja baltialaisista a cappella -klassikoista.

Taiteilijat
Key Ensemble

Teemu Honkanen musiikin johto

La 20.4.2019 klo 21

Kalevan kirkko (Liisanpuisto 1, 33540 Tampere)

SERGEI RAHMANINOV: VIGILIA

Key Ensemble vierailee uljaan sotaratsunsa kanssa ensi kertaa Tampereella. Tule ja koe Rahmaninovin musiikillisen testamentin sekä Kalevan kirkon monumentaalisen arkkitehtuurin kohtaaminen lankalauantain yönä!

Esiintyjät
Key Ensemble
Kristina Raudanen mezzosopr.
Teemu Mustonen ten.

Teemu Honkanen musiikin johto