Menneet konsertit 2019

La 21.12.2019 klo 18

Martinkirkko (Huovinkatu 5, 20810 Turku)

JOULUKONSERTTI: TÄHTIHIMMELIN ALLA – JOULUTERVEHDYS JOKAISESTA EU-MAASTA

Meneillään olevaa Suomen EU-puheenjohtajuuskautta juhlistaakseen Key Ensemble esittää tämänvuotisessa joulukonsertissaan tervehdyksen jokaisesta jäsenmaasta. Tule ja koe millaisia joululauluja lauletaan vaikkapa Maltalla, Sloveniassa tai Luxemburgissa!
Loppuun asti saadaan vielä jännittää kuullaanko konsertissa lopulta 27 vai 28 joululaulua… Varmaa kuitenkin on, että konsertin päätteeksi nautitaan perinteiseen tapaan glögit kirkon portailla ja lauletaan yhdessä ”Maa on niin kaunis”. Tämä perinne on ja pysyy, sillä aitojen Key-ystävien oikea jouluhan alkaa aina nimenomaan juuri tästä!

 

Su 24.11.2019 klo 15

Maarian pappilan talli (Sorolaisenkatu 4, 20380 Turku)

KARTANOKONSERTTI: JOULUN ODOTUSTA MAARIAN TALLISSA

Maarian pappilan ja tallin tunnelmallisessa miljöössä kuullaan joulunajan musiikkia Pohjolasta. Ohjelmassa vanhoja ja perinteisiä kelttiläisiä ja pohjoismaalaisia lauluja pienkokoonpanojen ja harpun tulkitsemina.

Key Ensemble
Iina Kivimäki, harppu

 

Ti 5.11.2019 klo 19

TYKS:n T-sairaala (Hämeentie 11, 20521 Turku)

LAULUN MAHTI IV
”KOLIKON KÄÄNTÖPUOLELLA – SYVÄLLÄ JA POIKITTAIN”

Katso ympärillesi ja  mieti hetki polarisaatiota; näet pian kahtiajakautumista ja vastakkainasettelua aivan kaikkialla ja miltei kaikessa. Ehkei se ole koko totuus, mutta kumpaan päähän janaa itse asetat itsesi ajatellessasi esimerkiksi rikkautta tai köyhyyttä, sivistymättömyyttä tai sivistystä? Voiko ääripäistä ajautua vielä kauemmaksi ja syrjäytyä? Voiko tämä syrjäytyminen tapahtua jopa janan keskellä, tapahtumien keskipisteessä? Voiko aamun ruuhkabussissa vieressäsi istuva älypuhelimeensa sulkeutunut teinipoika olla jo syrjäytynyt eikä mitään ole tehtävissä, vaikka hän on kosketusetäisyydellä itsestäsi?

Tässä foorumissa Key Ensemble tutkistelee musiikissaan mielen maailmoja, esittelee esimerkkejä polarisaatiosta ja kannustaa itse kutakin omilla valinnoillaan ehkäisemään syrjäytymistä. Panelistina tässä foorumissa esiintyy Turun piispa Kaarlo Kalliala, psykiatrian professori Jyrki Korkeila sekä Turun Icehearts ry:stä Niko Valikainen.

Ti 29.10.2019 klo 19

Turun VPK:n talo (Eskelinkatu 5, 20100 Turku)

LAULUN MAHTI III
”IDÄN JA LÄNNEN TIET”

Nykyisellä geopoliittisella idällä ja lännellä on molemmilla jälleen vahvasti personoidut kasvot, mutta mitä oikeasti ajatellaan naamareiden takana, ja mihin siellä loppujen lopuksi pyritään? Mitä meille uutisoidaan tai mistä erottaa todellisen ja valeuutisen? Läntisimmässä lännessä kylvetään eripuraa omaan maanosamme oman edun tavoittelun nimissä. Itäisin itä ideologioineen tuntuu omassa lintukodossamme vielä kenties kaukaiselta, mutta lähestyy kiihtyvällä vauhdilla. Uhkaavasti vai syli avoinna? Pitääkö olla huolissaan vai pelottaako tuntematon?

Molemmissa ilmansuunnissa musiikkia on käytetty politiikan välineenä ikiajat. Tarve on luonut tilaajilleen mahtipontista musiikkia, mutta se on puhutellut kuulijoita toisinaan myös vastarintaliikkeiden ja jalkoihin jääneiden äänellä. Key Ensemble esittelee idän ja lännen politiikan asiantuntijoiden paneelikeskustelun lomassa mielenkiintoista  a cappella –aarteistoa niin Bysantista kuin Amerikastakin. Eikä huomiotta jää Kiinakaan, jonne kuoro teki laajan kiertueen kesäkuussa 2019.

Foorumin panelisteina toimivat Pohjois-Amerikan tutkimuksen, John-Morton keskuksen johtaja, professori Benita Heiskanen, Ylen ulkomaankirjeenvaihtaja Marjo Näkki sekä Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimus- ja koulutuskeskuksen professori  Lauri Paltemaa.

 

To 10.10.2019 klo 19

Promenadisali (Yrjönkatu 17, 28100 Pori)

Svenska Kulturfonden i Björneborg 100 år-juhlakonsertti

Svenska Kulturfonden i Björneborg on toiminut jo sadan vuoden ajan. Hjalmar Widbom perusti Svenska Kulturfonden i Björneborgin 60-vuotispäivänään vuonna 1919. Säätiö juhlistaa sadan vuoden merkkipaalua lokakuussa yhdessä Pori Sinfoniettan ja kaupunkilaisten kanssa tarjoamalla maksuttoman juhlakonsertin.

Svenska Kulturfonden i Björneborg 100 år -konsertin johtaa Pori Sinfoniettan entinen ylikapellimestari Jan Söderblom. Solistina on viulisti Cecilia Zilliacus. Konsertissa laulaa lisäksi Teemu Honkasen valmentama Key Ensemble -kuoro.

Juhlakonsertti on maksuton ja liput siihen on haettavissa Visit Porista osoitteesta Itäpuisto 7. Visit Pori palvelee maanantaista perjantaihin kello 9-16.30.

 

Ti 3.9.2019 klo 19

Pansion vastaanottokeskus (Metallikatu 6 C, 20240 Turku)

LAULUN MAHTI II
”RAKKAUSLAULUJEN PUOLESTA, VIHAPUHETTA VASTAAN”

Sosiaalisessa mediassa on helppo huudella hävyttömyyksiä, provosoida ja provosoitua. Kun tuohtumus ei enää mahdu sähköiseen muotoon tai oma paha olokaan sisimpään ja delete-nappulakin on jumissa, kaivetaan esiin kättä pidempää ja astutaan kadulle… Voiko musiikki hillitä voimakkaimpia  negatiivisia tunteita ja kääntää ne jopa positiivisiksi? Ainakin kerran vallankumous on historian saatossa toteutettu todistettavasti laulaen. Voisiko laulun mahdin valjastaa  taiteen ja tieteen yhteistyöllä helppokäyttöiseksi jokamiesluokan rauhanrakennustyökaluksi…

Paneelikeskustelijoina toimivat kaupunginvaltuutettu ja monikulttuurisuusneuvoston puheenjohtaja, kotouttamisasiantuntija Muhiz Azizi, turvapaikka-asioissa aktiivisena tunnetun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra, rovasti Jouni Lehikoinen sekä sosiaalityön emeritusprofessori Leo Nyqvist. Musiikkia ja puhettaa johtaa tuttuun tapaan Teemu Honkanen.

Ti 27.8.2019 klo 19

Westin-sali, Ruissalon tapahtumatelakka (Hevoskarintie 23, 20100 Turku)

LAULUN MAHTI I
”ILMASTONMUUTOS TULEE, OLETKO VALMIS?”

Key Ensemble tekee syksyllä 2019 konserttiformaattiuudistuskokeilun, jossa aktuaalisiin ja globaaleihin ongelmateemoihin – kuten ilmastonmuutos, rasismi, syrjäytyminen ja polarisaatio – haetaan näkökulmia ja etsitään ratkaisuja kuoromusiikin keinoin. Näissä foorumeissa traditionaaliset konserttielementit ja musiikki yhdistyvät kulloistakin aihetta käsittelevään ja alan asiantuntijoista koostuvaan paneelikeskusteluun, johon myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua.

Ilmastomuutos on jo käynnissä, mutta miten suhtaudumme siihen? Voidaanko kiihtyvää muutostahtia hillitä – tai haluammeko edes sitä? Miten muutokset vaikuttavat meihin tai tuleviin sukupolviin? Kysymyksiä on lukematon määrä, mutta vastausvaihtoehtojakin on jo mietitty.

Key Ensemble herättää teemaan sopivilla musiikkivalinnoillaan uusia kysymyksiä, provosoi ja ärsyttää, mutta myös rauhoittaa ja lohduttaa ilmastoahdistuksessa. Panelisteina ja  ilmastomuutokseen perehtyneinä asiantuntijoina esiintyvät Turun yliopiston maantieteen professori Jukka Käyhkö, eduskuntatutkimuskeskuksen johtaja Markku Jokisipilä sekä Turun nuorisovaltuuston varapuheenjohtaja ja ilmastoaktivisti Mette Hämeenaho. Foorumit johtaaTeemu Honkanen.

 

07.06-.19.6.2019

CHINA TOUR 2019:
BALTIC CHORAL CLASSICS & SCANDINAVIAN A CAPPELLA HIGHLIGHTS

07.06.2019 Shunde Culture & Art Center, Art development Center of Foshan

08.06.2019 Zhaoqing Sihui Theatre

09.06.2019 Zhongshan Culture & Art Center, Zhongshan

10.06.2019 Guangzhou Opera House, Kanton

11.06.2019 Fujian Grand Theater, Fuzhou

12.06.2019 Anhui Grand Theater, Hefei

13.06.2019 Jiangxi Art Center, Nanchang

14.06.2019 Tanghu Theater, Wuhan

15.06.2019 Liuzhou Art Center, Liuzhou

16.06.2019 Kunming Theater, Kunming

18.06.2019 Gengsu Theater, Nantong

19.06.2019 Shanghai City Theater, Shanghai

Ti 28.5.2019 klo 19

Turun VPK:n talo (Eskelinkatu 5, 20100 Turku)

BALTIC CHORAL CLASSICS & SCANDINAVIAN A CAPPELLA HIGHLIGHTS

Kamarikuoro Key Ensemble on kutsuttu konserttikiertueelle Kiinaan. Läksiäiskonsertin matkaohjelmakooste muodostuu Key Ensemblen kantaohjelmistossa olevista skandinaavisista ja baltialaisista a cappella -klassikoista.

Taiteilijat
Key Ensemble

Teemu Honkanen musiikin johto

La 20.4.2019 klo 21

Kalevan kirkko (Liisanpuisto 1, 33540 Tampere)

SERGEI RAHMANINOV: VIGILIA

Key Ensemble vierailee uljaan sotaratsunsa kanssa ensi kertaa Tampereella. Tule ja koe Rahmaninovin musiikillisen testamentin sekä Kalevan kirkon monumentaalisen arkkitehtuurin kohtaaminen lankalauantain yönä!

Esiintyjät
Key Ensemble
Kristina Raudanen mezzosopr.
Teemu Mustonen ten.

Teemu Honkanen musiikin johto