Menneet konsertit 2020

Su 29.11.2020 klo 16
Liedon Vanhalinnan kartanoravintola (Vanha Härkätie 111, 21410 Vanhalinna)

KARTANOKONSERTTI: MATKALLA BEETLEHEMIIN

Joulu on valon juhla pimenevän syksyn jälkeen, keskellä kylmintä talvea. Tässä adventtikonsertissa kohtaamme joulun odotuksen eri näkökulmista – aivan kuten meillä jokaisella on omat tapamme valmistautua juhlaan. Joku tekee paljon valmisteluja, toinen pyrkii hiljentymällä tyhjentämään mielensä kaikesta turhasta, kolmas kuuntelee joululauluja etsiessään sitä oikeaa tunnelmaa. Kaikilla on kuitenkin sama suunta – olemme matkalla Betlehemiin, matkalla jouluun.

Joulun odotusta on kuvailtu musiikissa eri aikoina eri tavoin ja konsertissamme onkin musiikkia keskiaikaisesta melodiasta renessanssin kautta romantiikkaan ja aivan uusiin sovituksiin saakka.

Näiden sävelien kautta haluamme olla osaltamme viemässä kuulijoita matkalle joulun aikaan, rauhaan ja juhlan odotukseen.

Konsertin ohjelmiston on koostanut ja harjoittanut Timo Lehtovaara.

 

Pe 13.11.2020 klo 19
Turun Vanha Raatihuone (Vanha Suurtori 5, 20500 Turku)

KARTANOKONSERTTI: SAIMA & AALE

Näyttämöllinen laulukavalkadi 9 naisäänelle, pianolle ja soolosoittimille.

TOIVEUUSINTA
Kuusi fiktiivistä episodia kahden Helsingissä 1920-1930 -lukujen taitteessa koulujaan käyneen, vuonna 1913 syntyneen runoilijan maailmasta. Teoksen aineistona ovat Saima Harmajan ja Aale Tynnin runot, Harmajan päiväkirjat ja useat eri henkilöhistoriikit.


Key Ensemblen naiset: Katariina Kauniskangas, Hanna Lammi, Katriina Lähdetie, Kaisa Pönkä, Kristina Raudanen, Eeva Rinne, Maikki Säikkä, Anni Susi ja Wilhelmína Tómasdóttir

Musiikin sävellys ja johto: Säde Bartling
Koreografia: Alexander Vovk
Koreografia ja ohjaus: Kristina Raudanen

 

Ma 12.10.2020 klo 18
Turun Kaupunginteatteri (Itäinen Rantakatu 14, 20800 Turku)

Turun Aleksis Kivi -kerhon 75-vuotisjuhla

Ohjelmassa on muun muassa runonlausuntaa, juhlapuhe, Key Ensemble johtajanaan Teemu Honkanen ja katkelma Aleksis Kiven näytelmästä Olviretki Schleusingenissä. Esityksen ohjaa Minna-Stiina Saaristo-Vellinki.

Juhlatilaisuus on suunnattu kaikille Aleksis Kiven tuotannosta kiinnostuneille, osallistuminen ei edellytä kerhon jäsenyyttä.

 

Su 20.09.2020 klo 18.30
SFV-talo G18, Juhlasali (Yrjönkatu 18, 00120 Helsinki)

Songs from Aniara

Klockrikeaternin ja  Key Ensemblen yhteinen musiikkiteos Songs from Aniara.

Klockriketeaternin viime vuoden suurtapahtumaa Aniara: fragments of time and space esitettiin niin Yhdysvalloissa, Hollannissa kuin Suomen Kansallisoopperassakin loppuunmyydyille katsomoille. Syyskuussa on mahdollisuus kokea tämä huikea teos uudelleen konserttiversiona. Aniara on Klockriketeaternin ja The Crossingin yhteistuotanto, jossa Robert Maggion kaunis musiikki ja Dan Henrikssonin libretto tulkitsevat Harry Martinsonin klassikoksi muodostunutta avaruusromaania.

Konserttiversiossa esiintyy kamarikuoro Key Ensemble Teemu Honkasen johtamana, Aniara Band Helsinki sekä näyttelijät Matti Raita & Carl Alm. Lavastaja Joonas Tikkasen unoneomaiset videoprojisoinnit peilaavat kosmista yksinäisyyttä.

La 29.08.2020 klo 18
Puolalan yläkoulun juhlasali (Puutarhakatu 5, 20100 Turku)

Kartanokonsertti: Nightingales

Key Ensemblen tämänkertainen kartanokonsertti soi Puolalanmäen puiston katveessa. Konsertissa kuullaan pienyhtyeen esittämänä italialaista renessanssimusiikkia sekä englantilaista myöhäisromantiikkaa. Laulujen tekstit kertovat niin luonnosta kuin inhimillisestä kaipauksesta.

Konsertin säveltäjänimiä ovat mm. Giaches De Wert, Benedetto Pallavicino, Ralph Vaughan Williams sekä Gerald Finzi.

Kokoonpano:
Pekka Alonen
Mats Lillhannus
Teemu Mustonen
Jaana Nurmi
Kristina Raudanen
Maikki Säikkä